Små søte paier pyntet med årets favoritt bær, eller frukt, er alltid en suksess å servere. Disse er en enkel og rask løsning til et kakebord eller til en dessert. Paibunnen kan du steke dagen i forveien om du ønsker spare litt tid på selveste dagen.
Dette trenger du:
- 1 pk Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted (1 pose a 200g)
- 1 egg
- 80 g romtemperert smør
- 60 g melis
- 3-4 ss vann
- 1 pakke vaniljekrem
- Diverse friske bær
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av paibunn pakken. Om du vil lage både små og en stor pai så kan du jo tilberede begge posene med miks, et lite tips
- Til små porsjonspaier trenger du cirka 1 ss paideig, klem mellom hendene før du legger ned i paibrettet/ muffinsbrett og trykker ut ytterligere slik at du får kanter opp på sidene. Prikk med gaffel før du setter til steking på 200 grader i ca 10 min, til de har fått en gylden farge. Avkjøles på rist.
- Fyll hver form med litt vaniljekrem, og stikk bær/ frukt ned i før du setter til ny steking i ca 10 min. Serveres gjerne litt lunken med en klatt vanilje kesam eller is, men er også gode kalde.
Så enkelt, og så godt!