07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Stikkelsbærpai
En herlig sommerlig pai med stikkelsbær som er verdt en bakst eller to om du har stikkelsbær i nærheten nå som sommer’n snart er på hell…
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks (det er to mikser i pakken)
- 80 gram romtemperert smør
- 1 egg
- (60 gram melis) – jeg droppet melis i bunnen da det er sukker både i stikkelsbærfyllet og marengstoppen.
Dette trenger du til stikkelsbærfyll:
- 1 liter stikkelsbær – jeg fjernet stilk og «blomst»
- ca 0,75 dl sukker
- 1,5 ss potetmel
- litt vann
Dette trenger du til marengstoppen:
- 4 eggehviter
- 1,5 dl sukker
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på pakken til Paibunn miksen.
- Mens paibunnen stekes lager du stikkelsbærfyllet.
- La stikkelsbærene putre sammen med sukker på svak varme til de mykner.
- Rør ut potetmel i litt vann og rør inn i bærblandingen. La begge deler avkjøles.
- Lag marengs ved å piske eggehvitene til stivt skum. NB! Bruk alltid ren stålbolle til dette. Visp inn sukker, litt og litt om gangen til massen er tykk og blank.
- Fyll så paibunnen med bærblandingen og bre tilslutt marengsen over.
- Stekes så ved 180 grader i ca 15 min, eller til marengsen har fått en fin farge.
- Avkjøles før du serverer med litt krem eller vaniljeis.
Riktig god fornøyelse!