Lemoncurd

Lemoncurd

Smakfull, veldig søtt tilbehør til både pannekaker og scones dette her. Blir du, som meg, fristet når du går i butikken og ser frisk frukt og grønnsaker og tar det du finner som utgangspunkt for å lage noe godt? Jeg kom over nydelige, friske sitroner i min lokale matbutikk og tok med meg noen hjem. Søkte litt her og der og kom over denne oppskriften fra Lise Finckenhagen.

Dette trenger du:

  • 1 dl ferskpresset sitronsaft (tilsvarer 1,5 sitron)
  • 1 1/2 dl sukker (dette ble søtt så neste gang vil jeg redusere noe)
  • 1 1/2 ss maisenna
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss meierismør

Dette gjør du:

  • Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.
  • Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle og visp til blandingen er klumpfri.
  • Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring.
  • Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring med visp.
  • Kok kremen i ett minutt samtidig som du visper for å unngå klumper.
  • Trekke kasserollen til siden og tilsett smør som du visper inn.
  • Hell kremen over i en bolle og avkjøl.
  • Oppbevar lemoncurden i kjøleskapet.

Prøv som tilbehør til pannekaker eller på nybakte scones! God fornøyelse! <3