07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Blåbærpai
Blåbærpai i en fei? Her er løsningen!
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks (200 gram)
- 80 gram smør, romtemperert
- 1 egg
- 60 gram melis
Dette trenger du til fyllet:
- 700-900 gram blåbær
- 1 dl rårørsukker
- 2 ss potetmel
- Sitron
- 1 stor paiform
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Paibunn miksen for søt pai.
- Forstek paibunnen og sett til kjøling.
- Om du bruker frosne blåbær kan det være lurt at disse tiner og renner av seg før du legger disse i paibunnen.
- Bland rårørsukker og potetmel og strø dette lett over blåbærene.
- Skvis gjerne litt sitron over før du setter til steking på 200 grader. Steketid ca 25 min.
Synes du fyllet er litt vel dissete når den skal være ferdig stekt så setter du den til litt avkjøling slik at fyllet får festet seg. Serveres med litt is eller en klatt vanilje kesam. God fornøyelse!