07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Økologisk vaniljekrem
Nammmm… Har du litt tid til overs, ellers ønsker å lage din egen økologiske vaniljekrem? Denne oppskriften er hentet fra Elin Larsen som lager de deiligste bakeverk og selv om de oftest ikke er glutenfrie er de helt klart til inspirasjon.
Dette trenger du:
- 2,5 dl økologisk H-melk
- 2,5 dl økologisk fløte
- 1 vaniljestang (skrap ut frøene)
- 4 økologiske eggeplommer
- 100 g rårørsukker eller litt mindre
- 40 g maizennamel
Dette gjør du:
- Bland dette sammen og varm opp til kokepunkt (ikke la det koke!) før du tilsetter både frø og vaniljestang i blandingen. La dette trekke stå å trekke ca 5 minutter. Visp litt for å røre vaniljefrøene fra hverandre.
- Pisk egg og sukker godt, og tilsett og pisk maizennamel godt inn.
- Ta vaniljestangen ut fra den varme melken.
- Nå er det viktig å helle en syltynn stråle av den varme blandingen inn i eggblanding mens du visper kraftig. Begynn svært forsiktig å helle den varme blandingen i eggene (unngå eggerøre).
- Når du har tilsatt alt det varme så pisk godt.
- Hell alt tilbake til kjelen og kok forsiktig opp under pisking (pass på at det ikke brenner seg). Når det begynner å putre så vil blanding raskt tykne, så pass på og pisk hele tiden til du kjenner at nå er den tykk nok. Vaniljekremen vil tykne litt til- så stopp i tide.
La kremen avkjøle seg før du eventuelt bruker den til glutenfrie skoleboller, prinsessekake eller andre godsaker – jeg klarer sjeldent la være å smake på kremen slik den helt enkelt er uten noe på eller ved siden av. God fornøyelse!