En frisk og herlig variant om du bruker brødmiksen! Hva med å ta med et nybakt brød som vertinnegave? Denne variasjonen på brødmiksen passer også godt til jul.
Dette trenger du:
- 1 pose Brødmiks
- 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
- 2,5 dl skummet kulturmelk (Om du ønsker et laktosefritt alternativ erstatter du andel skummet melk og vann med totalt 3 dl vann)
- 1 dl vann
- 0,5 dl rapsolje
- 1 eple – helst økologisk og/ eller norsk kuttet i småbiter
- 1 liten neve frisk rosmarin
- 1 brødform 1 liter
- litt olje
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten som for vanlig brød og tilsette hakkede eplebiter og rosmarin.
- Bland godt i kjøkkenmaskin og bruk visp, ikke elte krok.
- Hell deigen i brødformen, pensle med litt lunkent vann og olje og sett til heving.
- Stekes på nederste rille, 200 grader i ca 35-40 min.
God fornøyelse!