07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Mango sitronbar
Har du lyst til å prøve deg på en frisk og god kake som kan omtales som Mangositronbar – prøv deg på denne. Jeg gjorde denne da jeg hadde litt mango til overs og istedet for å putte den i en smoothie som jeg stort sett alltid gjør, bakte jeg litt istedet (som jeg forresten nesten alltid også gjør).
Dette trenger du av ingredienser:
Paibunn:
- 1 pose Pai miks
- 1 egg
- 80 gram mykt smør
- 1 ss melis
- 2 ts sitronsaft
- 1 ts salt
- 4-6 ss vann
Mango sitron curd:
- 1 moden mango tilsvarende 2 dl mango pulp
- 1 dl sitronsaft (saft fra ca 1 sitron)
- 1 dl sukker
- 4 egg
- 2 eggeplommer
- Sitronskall fra 1 sitron
- 1/2 cup smør
Dette gjør du:
- Start med paibunnen – følg fremgangsmåten på baksiden av Paibunn esken. Mens deigen ligger til avkjøling starter du med fyllet.
- Visp sammen egg, eggeplommer og sukker i en kjele.
- Tilsett så mangopulp (bruk gjerne en blender til å kjøre mangoen klumpefri), sitronsaft og sitronskall.
- Fortsett med å vispe til alt er godt blandet, over svak varme. Curden er ferdig når den har tykkelse at den dekker baksiden av en skje. Bruker du for høy varme vil det klumpe seg.
- Til slutt tilsetter du smøret i tynne biter, mens du fortsetter å røre. Det anbefales å sile curden før du tilsetter smør, og før du heller den over i paibunnen.
- Stekes på 175° C i 10-15 minutes.
- Avkjøles i kjøleskap i minimum 3 timer, eller over natten.
Kaken serveres kald med et lett melisdryss. God fornøyelse!