07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Müslibrød
En super variant til Fiberbrødet, og som både er holdbart og saftig.
Dette trenger du:
- 1 pose Fiberbrød miks
- 1 pose tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
- 3,5 dl lunkent vann
- Tørkede fiken
- Tørkede dadler
- Tørkede aprikoser
- 1 brødform 1 liter
Dette gjør du:
- Legg gjerne den tørkede frukten i litt vann før du blander den med miksen, men dette er ikke nødvendig om frukten oppleves myk.
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Fiberbrød miksen og tilsett tilsutt den tørkede frukten.
- Smør brødformen eller kle den med bakepapir. Hell deigen i formen og sett til heving i 15-30 min.
- Skru ovnen på 200 grader, over- og undervarme og stek i ca 50 min. Brødet skal helst være litt saftig når du senere skjærer i det så ikke la det steke for lenge.
Dette brødet smaker supergodt til litt ost, sylte eller annet som setter igang julestemningen for deg. Brødet kan fint oppbevares i pose flere dager. Alternativt skjærer du i skiver og legger i fryseren for så å ta det opp etterhvert som behovet dukker opp. God fornøyelse!