07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Vafler
Vafler er noe vi nærmest har vokst opp med – og ikke minst bør muligheten til å få seg en god vaffel også finnes for oss med gluten intoleranse.
GLUTENFRIE FULLKORNSVAFLER UTEN TILSATT SUKKER
Jeg er tilhenger av litt mindre sukker, eller det å kunne ha valget selv til å avgjøre hvor søtt en vil det skal smake. Dermed ble løsningen «enkel» – Fullkornsvafler uten tilsatt sukker!
LAG VAFLER TIL FORRETT
Lov meg at du prøver vaflene som forrett en gang – lag miksen helt uten sukker!
Du kan steke de som vanlig i vaffeljernet eller du kan steke de som små blinis/ pannekaker. Avkjøl og legg en skje med rømme, litt løyrom, hakket rødløk og pynt med ett strå gressløk.
Det er skikkelig godt!
INGREDIENSER I GLUTENFRIE FULLKORNSVAFLER
Sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, sammalt bokhvetemel*, sammalt teffmel*, bakepulver (hevemiddel (natriumhydrogenkarbonat), surhetsregulerende middel (monokaliumtartrat), maismel*), fortykningsmiddel (guarkjernemel*), havsalt.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 1515 kJ (358 kcal)
Fett 2,9 g
Mettet fett 0,7 g
Karbohydrater 72,8 g
Sukkerarter 1,0 g
Fiber 3,5 g
Protein 8,3 g
Salt 0,6 g