Vafler

Vafler

Vafler er noe vi nærmest har vokst opp med – og ikke minst bør muligheten til å få seg en god vaffel også finnes for oss med gluten intoleranse.

GLUTENFRIE FULLKORNSVAFLER UTEN TILSATT SUKKER

Jeg er tilhenger av litt mindre sukker, eller det å kunne ha valget selv til å avgjøre hvor søtt en vil det skal smake. Dermed ble løsningen «enkel» – Fullkornsvafler uten tilsatt sukker!

LAG VAFLER TIL FORRETT

Lov meg at du prøver vaflene som forrett en gang – lag miksen helt uten sukker!

Du kan steke de som vanlig i vaffeljernet eller du kan steke de som små blinis/ pannekaker. Avkjøl og legg en skje med rømme, litt løyrom, hakket rødløk og pynt med ett strå gressløk.

Det er skikkelig godt!

INGREDIENSER I GLUTENFRIE FULLKORNSVAFLER

Sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, sammalt bokhvetemel*, sammalt teffmel*, bakepulver (hevemiddel (natriumhydrogenkarbonat), surhetsregulerende middel (monokaliumtartrat), maismel*), fortykningsmiddel (guarkjernemel*), havsalt.

*Fra sertifisert økologisk jordbruk.

NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

Energi 1515 kJ (358 kcal)

Fett 2,9 g

Mettet fett 0,7 g

Karbohydrater 72,8 g

Sukkerarter 1,0 g

Fiber 3,5 g

Protein 8,3 g

Salt 0,6 g