Solbærprinsessekake

Solbærprinsessekake

Inviter noen på kaffe og nybakt prinsessekake fylt med solbær – en deilig, frisk vri og en fin anledning til et hyggelig møte.

Dette trenger du:

  • 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfri Verksted
  • 2 dl melk (laktosefri fungerer også)
  • 143 gram kesam (alternativt laktosefri kesam eller soya yoghurt)
  • 1 pk gjær
  • 20 gram smør
  • 1 pk tine vaniljekrem (eller du lager din egen)
  • 200 gram solbær
  • Melis til glasur
  • Friske solbær til pynt
  • 1 kakeform ca 22 cm

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. Pass på at du tilsetter alle våte ingredienser lunkne. Tar du kesam rett fra kjøleskapet vil du oppleve at deigen ikke hever og at kaken blir hard.
  • Bland deigen godt i kjøkkenmaskin og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min. Smør formen før du legger deigen i, alternativt bruk et bakeark.
  • Bruk en silikonmatte hvor du tar ca 1/3 av deigen og kjevler ut til en rund leiv som du legger i bunnen av kakeformen.
  • Smør så et lag med vaniljekrem og legg gjerne på noen solbær. Resten av deigen kjevler du ut til en rektangulær leiv som du så smører med vaniljekrem og strør solbær over.
  • Rull leiven sammen og kutt opp i passende biter, ca 4 cm. Start i midten med å sette bitene på plass – det gjør ingenting om det er litt luft imellom og på sidene da de vil heve ytterligere.
  • Sett til heving ca 30 min. Før du setter inn i ovnen pensler du med egg og til slutt setter du et solbær i hvert hull.
  • Stekes på midterste rille, 200 grader i ca 30 minutter. Legg et bakepapir på toppen av kaken dersom du synes den blir godt stekt før steketiden er omme.
  • Avkjøles på rist før du pynter med melisglasur, friske solbær og gjerne litt sitronmelisse.

Da er det bare å sette på kaffen og glede seg til gjestene kommer. God fornøyelse!