11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Smakfull pai
Har du Pai miksen kan du i prinsippet bruke det du ønsker av fyll til den. Denne har jeg fylt med spinat som er full av gode næringsstoffer og en fin ingrediens å benytte. I tillegg til litt løk for eksempel. Under ser du basis oppskrift for fyll og så er det i prinsippet opp til deg hva du fyller den med av smak. Lykke til og send meg gjerne din favoritt oppskrift på Pai så kan vi kanskje dele den her?
Dette trenger du:
- 3 dl melk (bland gjerne fløte og melk. Laktosefritt går selvfølgelig veldig bra)
- 4 egg
- 2 dl revet ost
- Salt og Pepper
- I tillegg til dette kan du egentlig blande inn det du ønsker eller har til rådighet. For eksempel spinat, løk, soltørkede tomater, bytt ut ost med feta ost, bacon, brokkoli, asparges, friske urter, skinke eller spekeskinke. Ja listen er vel nærmest uendelig?
Dette gjør du:
- Bunnen stekes først i ca 10 min, midt i ovnen, over- og under varme, 200 grader.
- Legg så på ønsket fyll og stek videre i ca 30-40 min.
- Følg med på tiden og ta ut paien når fyllet har stivnet og osten smeltet.
Lykke til med din favoritt pai og god fornøyelse!