Sjokoladesnurrkake

Sjokoladesnurrkake

En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er redningen, og denne godsaken er det bare å glede seg over og nyte

Dette trenger du:

  • 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 boks kesam (alternativt soyayoghurt)
  • 40 g smør
  • 4 dl melk
  • 1/2 boks Nugatti eller Nutella
  • Hasselnøtter
  • Egg til pensling (ikke nødvendig)
  • Melis til dekor

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
  • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle og nugatti/ nutella.
  • Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal ikke være klissete, men skulle den være det så har du litt ektra mel tilgjengelig til utbaking.
  • Smør på nugatti.
  • Rull så deigen sammen på langs.
  • Skjær opp deigen i like biter, 3-4 cm tykke.
  • Kle en rund bakeform 24-26 cm med bakepapir og start med å sette en bit i midten og så jobbe deg utover.
  • Sett til ny heving.
  • Pensle med sammenpisket egg (ikke nødvendig)
  • Sett ovnen på 200 grader og stek i ca 20-25 min
  • Riste litt hasselnøtter i en stekepanne.
  • Lag melisglasur og dekorer snurrene med glasur og ristede hasselnøtter 

God fornøyelse! :)