01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Sjokoladesnurrkake
En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er redningen, og denne godsaken er det bare å glede seg over og nyte
Dette trenger du:
- 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk fersk gjær
- 1 boks kesam (alternativt soyayoghurt)
- 40 g smør
- 4 dl melk
- 1/2 boks Nugatti eller Nutella
- Hasselnøtter
- Egg til pensling (ikke nødvendig)
- Melis til dekor
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
- La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle og nugatti/ nutella.
- Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal ikke være klissete, men skulle den være det så har du litt ektra mel tilgjengelig til utbaking.
- Smør på nugatti.
- Rull så deigen sammen på langs.
- Skjær opp deigen i like biter, 3-4 cm tykke.
- Kle en rund bakeform 24-26 cm med bakepapir og start med å sette en bit i midten og så jobbe deg utover.
- Sett til ny heving.
- Pensle med sammenpisket egg (ikke nødvendig)
- Sett ovnen på 200 grader og stek i ca 20-25 min
- Riste litt hasselnøtter i en stekepanne.
- Lag melisglasur og dekorer snurrene med glasur og ristede hasselnøtter
God fornøyelse! :)