Sjokoladepai

Sjokoladepai

Denne kan du fint bake en dag i forveien om du ønsker å planlegge litt.

Dette trenger du:

  • 1 pose paimiks fra Det Glutenfrie Verksted – det følger med to mikser i en pakke og du bruker da den ene
  • 1 egg
  • 80 gram smør
  • 60 gram melis

Dette trenger du til fyll:

  • 4 stk gelatinplater
  • 0,75 dl rårørsukker
  • 1 dl helmelk
  • 150 gram 70% sjokolade
  • 2 ts pulverkaffe
  • 1 egg
  • 2 ss sukker
  • 300 gram kesam
  • 300 gram vaniljeyoghurt
  • Friske bær til pynt, og gjerne litt sitronmelisse.

Dette gjør du:

Paibunn:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen.
  • Legg deigen kaldt i minimum 30 min.
  • Legg deigen på en silkon/ bakematte og kjevle ut til en passe form og størrelse.
  • Kle en paiform med deigen og prikk bunnen med gaffel før du steker i ca 10 min på 200 grader.
  • Avkjøles.

Fyll:

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
  • Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av varmen og tilsett de bløtlagte gelatinplatene og la de smelte i sjokoladeblandingen.
  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og tilsett så sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt og pisk lett sammen.
  • Hell blandingen i paiformen og sett den kaldt i minimum 3 timer før servering.
  • Pynt med friske bær og sitronmelisse før du serverer.

God fornøyelse!