Rullekake

Rullekake

Det er lett å mimre tilbake til barndommen med denne klassikeren!

Det beste av alt er jo at den er ferdig i en fei, og så er den veldig enkel å lykkes med :)

Dette trenger du:

  • 6 egg
  • 80 gram sukker
  • 75 gram rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
  • ca 2,5 dl syltetøy
  • Litt ekstra sukker
  • Noen friske bær, om du ønsker
  • Kremfløte eller is, om du ønsker

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 225 grader 
  • Skill eggene.
  • Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis.
  • Stivpisk eggehvitene
  • Rør rismel inn i eggedosisen og vend så forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene. 
  • Fordel røra i en langpanne dekket med bakepapir.
  • Stekes i 8-10 min. Følg med på tiden og ta ut kaken når den har fått en gylden og fin farge.
  • Ta kaken ut av ovnen og hvelv den over på et nytt bakepapir dekket med sukker. Her er det litt vanskelig å angi mengde, men strø litt utover uten at du overdriver.
  • Fjern så bakepapiret fra den stekte bunnen.
  • Fordel syltetøy utover kaken og rull sammen. 
  • Et tips er å bruke bakepapiret til hjelp når du skal rulle sammen. 
  • Legg kaken på et fat og pynt med friske bær og kanskje litt krem ved siden av, eller skjær opp i porsjoner og server.

Nydelig! God fornøyelse! :)