02/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Pizza pinner
Dette er en morsom og enkel variant til helgekosen, når du får gjester eller om du bare vil krype opp i sofa'n med noe godt! Bruker du min pizzabunn miks så kan også alle nyte disse.
Dette trenger du:
- 1 pose Pizzabunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 2,5 dl vann
- 1 ss olivenolje
- Dette brukte jeg til fyll:
- Hvis pizzasaus:
- creme fraiche
- 1-2 ss olivenolje
- hvitløksfedd
- salt og pepper
- friske urter
- Bland alle ingrediensene sammen i en skål.
- Rød pizzasaus:
- Her bruker jeg stort sett peppe's pizza sin ferdige pizzasaus, enkelt og greit.
Pizzafyll/ topping:
- Litt oppskåret chirizo eller annen pølse
- Revet parmesan
- Revet jarlsberg eller pizzaost
- Friske urter som timian og oregano
- Her bruker du selvsagt dine favoritter ;)
Dette gjør du:
- Følg samme fremgangsmåte som for Pizzabunn.
- Sett stekeovnen på 215 grader og forstek bunnen i ca 5 min til den har fått lit farge og blitt litt fast i formen.
- Finn frem en pizzaskjærer og rill ut tynne pinner, i ønsket størrelse. Ikke lag de for lange, eller brede, da kan det være at de brekker
- Ta så på ønsket fyll og stek videre til osten er smeltet
- Avkjøles lett på rist!
- Serveres på et hyggelig brett med noe godt å drikke til.
Riktig god fornøyelse!