07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Ostekake på müslibunn
En perfekt, enkel, og supergod ostekake som kan nytes både til jul, påske, sommer som høst. Denne varianten har jeg pyntet med fiken nettopp fordi jeg bakte denne med inspirasjon av ferske fiken og litt julestemning. Men kaken smaker like godt om du pynter med blåbær, bringebær, stikkelsbær eller kanskje tyttebær (det gjenstår å prøve ut). Siden Müslimiksen inneholder flere typer tørket bær og frukt kan du finne tips til pynt ved å bruke noen av disse.
Dette trenger du:
- 2 dl Müsli miks (kan erstattes med 2 dl Cookie miks)
- 100 gram smeltet smør
Dette trenger du til fyllet:
- 400 gram philadelfia ost/ kremost
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 1/2 presset (økologisk) sitron
Dette trenger du til topping:
- 2 dl creme fraiche
- Bær eller frukt etter årstiden
- 20-24 cm kakeform
Dette gjør du:
- Smør kakeformen. Smelt smøret og bland med müsli miksen som du så trykker det ned i kakeformen før du setter til steking midt i ovnen på 200 grader i ca 5 min.
- Sett formen på rist mens du forebereder ostemassen. Bland alle ingrediensene (kremost, sukker, egg og sitron) godt sammen før du heller det over i kakeformen og steker videre på 200 grader i ca 25 min.
- La kaken avkjøles på rist. Bland creme fraichen før du så smører den utover kaken.
- Like før servering pynter du med det som passer årstiden, eller humøret, best!
Riktig god fornøyelse!