01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Oste- og urteboller
Når jeg jobber med mikser ser jeg alltid etter flere bruksområder - en miks kan benyttes på så mange måter som igjen gjør det hele mye enklere for deg, og for meg. En miks = mange muligheter og her får du en skikkelig smakfull, og digg variant som er inspirert av en oppskrfit som dukket opp fra "Franciskas vakre verden"
Dette trenger du til deigen:
- 1 pose Focaccia miks
- 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
- 150 gram Kesam eller laktosefris Kesam/ Soyayoghurt
- 20 gram olivenolje
- 3 dl vann
- Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
- 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
- Sesamfrø til pynt
Ingredienser til fyll:
- 375 gram fersk mozarella (= 3 poser)
- 100 gram romtemperert smør
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd
- Diverse urter
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du gjør klart fyllet;
- Start med urtesmøret. Bruk en stavmikser til å blande smør, hvitløk og urter til en myk "krem.
- Del opp mozarella i biter.
- Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø lett på kjøkkenbenken. Deigen kan være litt klissete å jobbe med men det løser du enkelt ved litt ekstra mel.
- jobb lett med deigen til den har en struktur som du kan kjevle ut til en lei.
- Del opp leiven i to på langs og så i fem (totalt 10 deler)
- Legg på en bit mozarella på hver del og en klatt urtesmør
- Pakk emnene sammen til en bolle og legg i kakeformen som du har kledd med et bakeark.
- Jeg startet i midten og jobber med rundt.
- Sett ovnen på 215 grader
- Pensle lett med egg og strø sesamfrø over. Har du smør til overs så fordeler du det der det er sprekker mellom bollene.
- Stekes i ca 25 min - følg med på tiden
- La bollene avkjøle seg litt slik at smøret får satt seg litt og så er det bare å nyte!
Riktig god fornøyelse! <3