07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Müsli med bær
Liten tid? Litt sulten? Litt påfyll?
GLUTENFRI MÜSLI MED BÆR
En sunn müsli kan være en god start på dagen også om du har gluten intoleranse. Ofte er slike müslier tilsatt unødvendig mye sukker mens denne miksen inneholder mest glutenfrie havregryn, litt søtet ris flak og tørkede bær og frukt som rips, eple, solbær, blåbær og jordbær. Med litt melk, yoghurt eller laktosefritt alternativ smaker denne godt både til frokost, lunsj, som mellom måltid eller rett og slett som en avslutning på din dag. Her kan du velge! Ønsker du en litt friskere variant tilsetter du litt friske bær. Eller du kan tilsette litt nøtter og/ eller frø. På den måten kan du enkelt variere din müsli miks. Håper dagen din blir bra!
BRUK MÜSLIEN NÅR DU BAKER
Prøv også müsli miksen når du baker – se under fanen oppskrifter og tips og finn inspirasjon.
INGREDIENSER I MÜSLI MED BÆR
Fullkorn havregrynflak*71%, risflak*(ris*, rårørsukker*, rissirup*, havsalt), bær*12% (rips*, solbær*, blåbær*, jordbærbiter*), eplebiter*.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 1516 kJ (359 kcal)
Fett 4,7 g
Mettet fett 0,9 g
Karbohydrater 66 g
Sukkerarter 14,5 g
Fiber 7,2 g
Protein 9,5 g
Salt 0,3 g