25/09/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Matmuffins
Disse ble skikkelig gode og perfekte å ta med på tur, i matpakken, til kvelds eller egentlig når som helst.
Dette trenger du:
- 1 pose Brød miks (400 gram)
- 3 ts bakepulver
- 1 ts pepper
- 150 gram squash
- 1 gulerot
- 175 gram ost (Jarlsberg eller gouda)
- 150 gram skinke
- 3 egg
- 4-4,5 dl melk
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme. Riv squash, gulerot, skinke og ost og bland sammen men brødmiksen, bakepulver og pepper. Tilsett gjerne litt friske urter også om du har det tilgjengelig. Bland egg og melk sammen, tilsett blandingen og rør godt sammen – trenger ingen kjøkken maskin til dette. Se an mengden melk til deigen blir passe myk og ikke for tørr. Bruk et muffinsbrett og fyll 3/4 fulle. Smør gjerne hullene før du fyller de så blir det enklere å få de ut av formen etter steking. Her ble det faktisk nok til to runder med brettet. Du kan alternativt halvere mengden i oppskriften om du ønsker mindre porsjon. Har du ikke «Brød miksen» tilgjengelig kan du fint bruke «Rundstykker uten gjær» miksen, men da dropper du å tilsette bakepulver. «Focaccia miksen» kan selvfølgelig også brukes for en lysere variant.
- Stekes midt i ovnen i ca 20-25 min men følg med på tiden. Er du usikker på om de er ferdige kan du stikke en pinne ned i midten av muffinsen – henger det deig igjen så bør de stå litt lenger.
God fornøyelse!