01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Linfrørundstykker
Nybakte, saftige og holdbare rundstykker til helgefrokosten? Disse er helt klart en favoritt hos gjengen min – og jeg håper du prøver deg på disse! Du trenger dette av ingredienser til glutenfrie linfrørundstykker.
Dette trenger du:
- 2 poser Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted, eller 1 pose og litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
- 1 pakke fersk gjær
- 3,5 dl vann
- 150 gram kesam eller soyayoghurt for et melkefritt alternativ
- 20 gram smør
- 100 gram linfrø
- 300 gram vann
- 2 ts Surdeigspulver fra Det Glutenfrie Verksted
Dette gjør du:
- Start med linfrøene. Mål opp 100 gram linfrø og bland dette med 300 gram varmt vann.
- Kjør dette sammen i en stavmikser til det blir en seig røre.
- Visste du at linfrø blandet og løst opp på denne måten nesten kan erstatte fiberhusk og være en bra erstatning når du baker glutenfritt? I tillegg frigjøres de vannløslige fiberne som sitter i skallet og dermed får du tilgang til mer fiber. Bra for oss!
- Sørg for at kesam, smør og vann holder samme lunkne temperatur.
- Bland dette sammen med linfrø blandingen.
- Tilsett 1 pose Focaccia miks og 2-3 ts surdeigspulver.
- Blandes godt i kjøkkenmaskin, 5-10 min.
- La heve i bakebollen 30-45 min.
- Legg en silikonmatte på kjøkkenbenken og ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig. Ta deigen ut av bakebollen og bruk en bakespatel til å forme deigen.
- Deigen er ganske løs og nå tilsetter du ekstra mel og bretter dette inn i deigen og deler opp i ønskede størrelser på rundstykkene. Jeg fikk 11 store rundstykker.
- Sett til ny heving, ca 30 min.
- Lag ett par snitt/ kryss i hvert rundstykke, strø gjerne litt frø eller glutenfrie havregryn over før du setter den inn i oppvarmet ovn.
- Stekes på 215 grader, midt i ovnen i ca 25 min.
Avkjøles på rist. Om rundstykkene er litt fuktige inni gjør det ingenting, det setter seg etterhvert og gjør rundstykkene mer holdbare. Riktig god fornøyelse og nyt en deilig lang helgefrokost!