01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Linfrøbrød
Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobbe sammen med landslagstrener’n til Baker og Konditorlandslaget og da er det mange gode tips å ta med seg. Her deler jeg en av variantene som vi testes oss frem til – verdt en bakst!
Dette trenger du:
- 2 poser Focaccia miks (du trenger ekstra glutenfritt mel til å bake ut med, så det kan være lurt å ha 2 poser tilgjengelig, alternativt bruker du det du ellers bruker når du baker. Du trenger 1 pose til brødet)
- 1 pose tørrgjær eller 1/2 pk fersk
- 3,5 dl vann
- 150 gram kesam
- 20 gram smør
- 100 gram linfrø
- 300 gram vann
- 2-3 ts surdeigspulver
Dette gjør du:
- Start med linfrøene. Mål opp 100 gram linfrø og bland dette med 300 gram varmt vann. Kjør dette sammen i en stavmikser til det blir en seig røre. Visste du at linfrø blandet og løst opp på denne måten nesten kan erstatte fiberhusk og være en bra erstatning når du baker glutenfritt? I tillegg frigjøres de vannløslige fiberne som sitter i skallet og dermed får du tilgang til mer fiber. Bra for oss!
- Sørg for at kesam, smør og vann holder lunken temperatur. Bland dette sammen med linfrø blandingen, tilsett 1 pose Focaccia miks og 2-3 ts surdeigspulver. Blandes godt i kjøkkenmaskin, 5-1 min.
- La heve i bakebollen 30-45 min.
- Legg en silikonmatte på kjøkkenbenken og ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig. Ta deigen ut av bakebollen og bruk en bakespatel til å forme deigen. Synes du deigen er veldig løs tilsetter du ekstra mel og bretter dette inn i deigen.
- Sett til ny heving, ca 30 min. Jeg brukte en kakeform størrelse 24 cm, kledd med bakepapir. Formen holder deigen på plass og hindrer at den sklir for mye ut.
- Lag ett par snitt i deigen før du setter den inn i oppvarmet ovn på 215 grader, over- og undervarme, og stek midt i ovnen i ca 40 min.
- Avkjøles på rist.
God fornøyelse!!