11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Lavfoodmap pai
Denne har jeg lånt av Julianne Lyngstad, Godt for magen, og er verdt å teste ut også for deg som går på LavFODMAP.
Dette trenger du:
- 1 pk Paibunn miks (1 pose a 200g)
- 1 egg
- 80g smør mykt
- 4-6 ss vann
- 100 g bacon
- 100 g brokkoli
- 3 dl laktosefri melk
- 3 egg
- 1 ts tørket oregano
- salt og pepper
- 1 dl revet hvitost
- 1 paiform 30 cm
Dette gjør du:
- Miks sammen paibunn og sett i kjøleskap i ca 30 min.
- I mens forbereder du fyllet.
- Kutt brokkoli i små biter. Kok opp vann i en liten kjele og ha i brokkoli og la koke i et par minutter. Hell av vannet og sett brokkolibitene til side.
- Sprøstek bacon i en stekepanne.
- Legg paibunnen på et bakeark og klem den litt flat med bruk av hendene. Legg et bakeark på toppen og kjevle deigen jevnt tynn. Legg så underste bakeark med deigen i en paiform, og press paibunnen ut i en paiformen ved hjelp av fingrene. Stikk små hull i bunnen ved hjelp av en gaffel.
- Forstek bunnen i 7 minutter på nederste rille i ovnen.
- Mens du venter på at pai-bunnen skal bli ferdig, blander du egg, laktosefri melk og krydder i en bolle.
- Ta bunnen ut av ovnen og fordel brokkoli og bacon før du heller over blandingen med egg og melk.
- Strø over revet hvitost til slutt.
- Stek paien på nederste rille i 30 minutter, eller til paien har fått en gyllen farge.
- Server gjerne med en frisk salat.
Nammmm sier nå bare jeg
Følg bloggen til Julianne Lyngstad for flere lavFODMAP- tips og oppskrifter – trykk her.