25/09/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Sunne lapper av quinoamel
Noen ganger blir ting stående i kjøleskapet, en slump her og en slump der. Eller bananer som er i overkant brune. Ofte blir det til vafler eller pannekaker her i huset, men i dag ble det en litt ny variant - nemlig disse supergode lappene basert på mitt økologiske quinoa mel - sunt og godt!
Dette trenger du:
- 2 dl Quinoamel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 ts bakepulver
- 2 egg
- 1 moden banan
- 1/2 ts salt
- 1 dl melk (jeg brukte rester av laktosefri matfløte)
- 4 ss kokosyoghurt (eller kesam, rømme, creme fraiche, annen yoghurt)
Dette gjør du:
- Bland banan, egg og melk/ yoghurt med stavmikser til en jevn røre
- Tilsett det tørre og visp lett sammen
- Smelt litt smør i stekepanna og stek små fine lapper (bruk en liten sausøse så er det enklere å disponere røra)
- Stek og kos dere med nystekte lapper med friske bær, syltetøy, litt honning, eller rett og slett som de er.