01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Hvitløksbaguetter
Hvem lar seg ikke friste av glutenfrie hvitløksbaguetter? De beste baker du enkelt selv, bare følg denne oppskriften;
Dette trenger du:
- 1 pose Focacciamiks
- 1 pk tørrgjær event 1/2 pk fersk gjær
- 3,5 dl lunkent vann
- 150 gram Kesam (tilsvarer ca 1/2 boks)
- 20 gram smeltet smør
- Hvitløksmør – se egen oppskrift under
- Litt ekstra glutenfritt mel
- litt olje til pensling
- baguetteform (ikke nødvendig)
Dette trenger du til å lage hvitløksmør:
- ca 150 gram smør
- 1-2 fedd hvitløk
- Friske urter (basilikum, oregano, timian)
- Kjør alt sammen med en stavmikser til det er godt blandet.
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen og bland godt.
- La deigen heve i bakebollen min 30 min før du legger den på en silikonmatte/ bakematte eller direkte på kjøkkenbenken.
- Strø litt mel på før du tar deigen ut av bakebollen. Bruk gjerne en slikkepott/ deigskrape for å få med deg hele deigen.
- Del deigen i tre like deler
- Form hver del og trill ut til baguetter
- Legg baguettene på et stekebrett eller baguetteform kledd med bakepapir.
- Sett til heving i ca 30 min på et lunt sted.
- Sett stekeovnen på 215 grader.
- Lag flere snitt i baguettene før du pensler med litt olje og setter til steking i ca 25 min. Følg med å tiden.
- La baguettene avkjøles lett før du deler opp ytterligere og smører/ dytter hvitløksmør i.
Smaker så godt! God fornøyelse! <3