01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Horn
En miks, flere muligheter – Focaccia miksen er inget unntak.
Dette trenger du:
- 1 pose Focaccia miks
- 1 pose tørrgjær eller 1/2 fersk gjær
- 3,5 dl vann
- 150 gram kesam (laktose fri eller soyayoghurt fungerer også om du må bake laktose eller melkefritt)
- 20 gram smør
- 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
- Valmuefrø
- Kjevle
- Bakematte/silikonmatte
Dette gjør du:
- Smelt smør, tilsett vann og kesam og sørg for at disse får samme temperatur; fingerlunkent.
- Tilsett så bakemiksen og gjær og bland alt godt sammen i en kjøkkenmaskin, 5-10 min.
- La deigen heve min 30 min i bakebollen.
- Finn frem bakeark/ silikonmatte og legg deigen på denne, ha gjerne litt ekstra mel tilgjengelige om du synes deigen er for klissete. Jobb litt med deigen slik at den er fast nok til å kjevles ut.
- Del så opp i ønsket antall og rull sammen som horn – start ytterst og rull inn og legg så på stekebrett kledd med bakeark.
- Sett til heving igjen i ca 30 min.
- Pensle med egg om du vil (eller vann) og strø valmuefrø før du setter i ovnen på 210 grader i ca 20-25 min. Følg med på steketiden da lengden vil variere avhengig av størrelsen på hornene.
- Avkjøles på rist før du nyter saftige og smakfulle horn.
God fornøyelse!