01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Glutenfri loff
Sommeren er reddet – eller hvertfall løsningen til glutenfri loff. Denne oppskriften er veldig enkel og som du ser så blir resultatet helt fantastisk.
Dette trenger du:
- 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk fersk gjær
- 3,5 dl vann
- 150 gram kesam/ laktosefri kesam eller soyayoghurt
- 20 gram smeltet smør
- Valmuefrø om ønskelig
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miks posen.
- Bytt ut andel olje med smør.
- La heve i bakebollen min 30 min før du tar deigen over i en brødform, 1 liter. Smør formen først eller bruk bakepapir.
- Deigen er klissete så bruk en bakespatel til hjelp.
- Fukt hendene og glatt over deigen før du setter til ny heving i ca 30 min.
- Sett ovnen på 200 grader
- Strø valmuefrø på toppen og sett til steking i ca 50 min.
- Følg med på tiden.
- Avkjøles på rist før du skjærer opp.
- Nyyyytes!
God fornøyelse!