Glutenfrie polarbrød

Glutenfrie polarbrød

Glutenfrie polarbrød baker du veldig enkelt selv. Nistebrød miksen er den perfekt miksen til dette, og best av alt er at du løser det på under 30 min! Enklere, og bedre, blir det neppe?

Denne miksen har jo mange gode egenskaper og det at den har mindre salt, sukker og mer fiber kvalifiserer til nøkkelhullmerke som jeg tenker er en viktig referanse til deg som ønsker et litt sunnere, glutenfritt kosthold. 

Dette trenger du til ca 9 polarbrød:

  • 1 pose Nistebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pose tørrgjær 
  • 15 gram smør (bruk gjerne flytende Melange)
  • 3,5 dl vann

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 250 grader
  • Rør ut gjæren i lunkent vann
  • tilsett smeltet smør og bland det hele med miksen i en kjøkkenmaskin
  • Blandes godt i kjøkkenmaskinen, min 3 min.
  • Legg et bakeark på stekebrettet
  • Del deigen i 9 like store emner, ca 80 gram per
  • Form hver del til en rund, flat leiv og legg på stekebrettet. Dette gjør du enklest ved bruk av hendene. Synes du deigen blir klissete fukter du hendene mellom hver gang.
  • Pensle toppene med vann
  • Prikk brødene med kniv (eller spisepinne
  • Sett en ildfast bolle med varmt vann i bunn av ovnen. 
  • Stek polarbrødene i 15-20 min. Følg med på tiden og når du ser at skorpen har blitt brun og jevn er de ferdige.
  • Avkjøles på rist. 

Riktig god fornøyelse! :)

Tips! Perfekte å fryse ned og ta opp etterhvert

Tips! Perfekte i matpakken

Lurer du på hvor du kan få kjøpt denne miksen? Sjekke ut din nærmeste Meny, Kiwi, Obs eller Mega butikk eller bestill direkte via allergikost.no