07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Glutenfri galette
Har du hagen full av sommerbær, eller rett og slett bare har lyst på noe godt bør du prøve denne!
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks (det er to poser i pakken – du bruker den ene)
- 80 gram smør
- 1 egg
- 60 gram melis
- 1/2 ts havsalt
- 500 gram friske bær
- ca 50 gram rårørsukker (mer eller mindre – du bestemmer)
- 3 ss potetmel
- 1/2 ts kardemomme
- Finrevet skall av 1 økologisk sitron
- 1 bakeark
- 1 egg til pensling
- Perlesukker til strø/ pynt
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Pai miksen. Du trenger ikke avkjøle paideigen så finn frem et bakeark, litt ekstra mel, og kjevle ut.
- Bland sukker, potetmel og kardemomme før du tilsetter bærblandingen og revet sitronskall. Jeg brukte friske jordbær, bringebær og rips i tillegg til blåbær som jeg hadde i fryseren. Pass på at du lar eventuelle fryste bær renne av seg før du legger de på paibunnen, så slipper du litt ekstra søl slik du ser det ble på min.
- Legg bærblandingen på paibunnen og la det være igjen en kant rundt som du så bretter inn og over bærblandingen. Om det blir litt rufsete så gjør det ingenting da denne skal ha et litt rustikt utseende.
- Pensle sammenpisket egg rundt kanten, strø litt perlesukker på og sett til steking drøye 35 min på nederste rille.
- La galetten avkjøles helt før du serverer med litt vaniljeis, vaniljekesam eller en liten klatt med krem.
Riktig god fornøyelse! Denne fant jeg inspirasjon til hos Trines Matblogg og der er det jommen meg mye godt.