25/09/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Frokostmuffins
Hvem kunne ikke ønske seg muffins til frokost? Eller i matpakken? En muffins som faktisk metter, smaker godt og ikke er proppet med sukker. Prøv denne!
Dette trenger du:
- 240 gram Rundstykker uten gjær miks (Brød miksen funker også)
- 60 gram kokosblomst sukker/ rårørsukker eller annen sukkerkilde (kan også reduseres)
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 225 g frisk eller frossen mango kuttet i små biter
- 220 g reven gulrot
- 60 gram blåbær (jeg brukte frosne plukket i høst)
- 1 eple, økologisk, raspet
- 60 gram nøtter (jeg brukte valnøtter, mandler og sesamfrø)
- 3 egg
- 110 g rapsolje
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 215 grader, over- og undervarme.
- Bland alle tørre ingredienser i en bolle og bland godt, det holder å gjøre dette med en sleiv/ visp. Tilsett mango, gulerot, blåbær og nøtter og bland også dette godt. Bland egg og olje godt sammen i en egen bolle og tilsett i den øvrige miksen/ bolle. Blandes godt.
- Bruk et muffinsbrett som du smører før du tar en god spiseskje og fyller hvert hull med røre. Dette blir mer enn nok til å fylle et brett så du kan eventuelt vurdere å halvere mengden. Men sikkert godt å putte de som eventuelt blir til overs i fryseren og ta opp etterhvert.
- Stekes midt i ovnen i ca 25 min.
Riktig god fornøyelse!