01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Focacciasnurrer med spinat
Prøv deg på denne varianten – utrolig godt, og perfekt å ha med på tur også. Tipper de også er veldig gode til en deilig høstsuppe.
Dette trenger du:
- 1 pose Focaccia miks
- 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
- 150 gram Kesam
- 20 gram olivenolje
- 3 dl vann
Ingredienser til fyll:
- 100 gram fersk spinat
- 3-4 hvitløk fedd
- 50 gram smør
- 50 gram fetaost
- Litt pepper og eventuelt salt
- Solsikkefrø eller pinjekjerner til pynt
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du lager fyllet.
- Det enkleste er om du har en stavmikser hvor du mikser spinat, hvitløk, smør og fetaost. Smak til med pepper og eventuelt litt salt.
- Legg deigen på en bakematte og kjevl ut en leiv, bruk litt ekstra mel om du synes deigen er klissete. Smør så fyllet jevnt utover før du ruller den sammen.
- Del så opp i passende biter – jeg fikk 11 ganske store biter – som du legger på stekeplate kledd med bakepapir.
- Sett så til ny heving.
- Sett ovnen på 225 grader, dryss over solsikkefrø og stek i ca 25 min til snurrene har fått en fin farge.
Riktig god fornøyelse!