07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Festlig galettepai
La deg friste til å bruke årstidens frukt og bær, og lag en litt rampete galette fylt med disse.
Dette trenger du:
- 1 pk Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pose 200 gram miks
- 1 egg
- 80 g romtemperert smør
- 60 g melis
- 3-4 ss vann
- 1/2 – 1 pk vaniljekrem
- Diverse friske bær
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader. Følg fremgangsmåten på baksiden av Paibunn miksen.
- Du trenger ikke avkjøle paideigen så finn frem et bakeark, og kjevle ut til ønsket størrelse. Det kan være enklere å kjevle ut ved hjelp av en silikonmatte, legg så bakeark oppå og snu det hele før du legger den på stekebrettet med bakearket nederst.
- Smør så vaniljekrem utover, men la det være igjen en kant rundt som du så bretter inn etter du har lagt på bær og frukt.
- Strø litt rårørsukker på toppen før du setter inn i ovnen og steker i ca 25 min, men følg med på tiden.
Avkjøles på rist og serveres gjerne smålun med litt vaniljeis til. God fornøyelse! <3