07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Eplepai med vaniljekrem
Deilig eplepai med vaniljekrem.
Dette trenger du:
- 1 krt Paimiks (1 pose a 200g)
- 1 egg
- 80 g smør, mykt
- 60 g melis
- 2-4 ss vann
- 1 pk Tine vaniljekrem eller du lager den selv fra bunnen
- 3 epler, helst økologiske slik at du slipper å skrelle de
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen.
- Mens deigen kjøles ned kan du lage din egen vaniljesaus. Bruker du ferdiglaget kan du dele opp epler i ønskede skiver – jeg fjerner først kjernen med en eplekjernefjerner, deler eplet på langs og kutter så opp ganske tynne skiver. Legg disse gjerne i litt sitronvann om det tar litt tid før du monterer terten.
- Etter at deigen har roet seg ca 30 min i kjøleskapet legger du den på en type silikonmatte. Min silikonmatte viser ulike former slik at det er ganske enkelt å kjevle ut til passe størrelse. Bruk hendene og trykk den litt ned før du kjevler forsiktig. Er deigen for klissete, og henger seg fast bruker du litt ekstra glutenfritt som hjelp.
- Sett paiformen på kjøkkenbenken, løft silikonmatten og «velt» den over formen. Hjelp til med fingrene for å få den til å dekke opp på siden av formen. Stikk huller med gaffel og stek bunnen ca 10 min på 200 grader.
- La bunnen avkjøles noe før du legger på vaniljekrem og så danderer epleskivene rundt. Det er veldig godt med et lite dryss kanel på toppen før du setter til steking i ca 25 min.
God fornøyelse!