01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Eltefrie rundstykker med gulrot og gresskarkjerner
Sett deigen i kveld og sikre deg nystekte, glutenfrie rundstykker til en sen helgefrokost eller lunsj. Så enkelt, så smakfult! Dette er det jeg kaller lykke, glutenfri så klart!
Dette trenger du:
- 2 poser (800 gram) Brødmiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram gresskarkjerner
- 100 gram raspet gulrot (ca 2 små gulrøtter)
- 1 ts salt
- 1 ts tørrgjær
- 7 dl kaldt vann
- Ekstra mel til utbaking
- En liten langpanneform
- Silikon/ bakematte
Dette gjør du:
- Bland alt det tørre i en bakebolle (mel, gresskarkjerner, raspet gulrot (bruk den minste raspestørrelsen), gjær), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete.
- Dekk bollen med plastfolie.
- La stå/ heve på kjøkkenbenken i min 12 timer.
- Dryss litt mel på en silikonmatte, og hell deigen over. Bruk en slikkepott, eller bruk hendene, til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør mer mel slik at deigen blir mindre klissete.
- Form deigen til type lang pølse og del opp i ønsket antall deler for å trille ut til rundstykker. Jeg fikk 10 stk.
- Kle en form med bakepapir og legg rundstykkene ganske tett.
- Dekk formen og sett til ny heving, ca 1 time.
- Sett ovnen på 225 grader.
- Steketiden er ca 35-40 min.
Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med favoritt pålegg og tilbehør.
God fornøyelse! Nyt dagen!