01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Eltefrie frokostbriks
Eltefritt byr på mange variasjoner. Her er en annen favoritt!
Dette trenger du:
- 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 0,5 ts tørrgjær
- 6 dl kaldt vann
- Muligens litt ekstra mel til utbaking (bruk det du har av glutenfritt mel - min favoritt her er fullkorn Rismel)
- Bakepapir og en liten langpanne om du har, hvis ikke bruker du den som følger med komfyren
Dette gjør du:
- Bland alt det tørre i en bakebolle (bakemiks og tørrgjær), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv/ slikkepott. Deigen skal være klissete.
- Dekk bollen med lokk, eller plast.
- La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
- Dryss litt mel på kjøkkenbenken (kun om deigen føles klissete), og hell deigen over. Bruk en slikkepott, eller bakespatel, til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør gjerne litt mer mel slik at deigen blir mindre klissete, men ikke overdriv da deigen skal holde seg litt løs og klissete. .
- Finn frem stekebrett, kledd med bakepapir og helle deigen over. Bruk hendene til å trykke deigen ut i formen. (Tips! Legg gjerne ett nytt bakeark på toppen og bruk en kjevle til å kjevle den jevnt utover)
- Dekk med plast og/ eller kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 45 min
- Sett på ovnen 250 grader
- Når ovnen er varm og før du setter inn brettet deler du deigen lett opp i ønskede størrelser. Det gjør du med bakspatelen eller en pizzaskjærer. Du trenger ikke skjære helt gjennom, kun en markering slik at det er enklere å dele opp når det er ferdig stekt og avkjølt.
- Skru ned varmen til 225 grader og stek i ca 25 min.
- Følg med på steketiden, når briksene har fått en gylden, jevn farge er de ferdige
- La de avkjøles og sette seg litt før du serverer.
Smaker godt til frokost, lunsj, brunsj, matpakke og kvelds. Disse kan fint fryses ned og taes opp etter behov.
Godt fornøyelse! ;)