07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Drømmekake med mascarponekrem og bær
Håper du allerede har testet Sjokoladekake miksen?! Den er supergo’ som den er, eller du kan style den opp litt ekstra og lage en herlig variant som denne!
Dette trenger du:
- 1 pakke Sjokoladekakemiks
- 5 egg
- 200 gram smør
- 2 dl melk
- Til kremen trenger du:
- 250 g mascarpone
- 0,75 dl kakao (jeg brukte bakekakao)
- 1 dl melis
- 2,5 dl fløte
- 250 gram friske bær etter årstiden til pynt
- Melis til dryss
Dette gjør du:
- Start med å lage Sjokoladekakebunnen fra miksen.
- Finn frem to springformer i ulike størrelser, jeg brukte en 18 cm og en 22 cm, smør disse og dryss et tynt lag med kakao i før du heller i røra fordelt på disse to.
- Stek som anvist på baksiden av pakningen. Avkjøles.
- I mellomtiden lager du mascarponekremen ved å vispe mascarpone, kakao og melis lett sammen til en krem.
- Tilsett så fløte, litt av gangen, og visp til passe konsistens. Dette gjør du enklest med en håndvisp.
- Legg den største kakebunnen på ønsket fat og ha halvparten av mascarponekremen på denne i tillegg til litt bær. Dryss gjerne over litt melis. Sett så den minste kakebunnen oppå og ha på resten av fyllet. Legg så på så mye bær som mulig og dryss over litt melis og server.
Jeg skal love deg mange hurrarop på denne. Riktig god fornøyelse!