07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Cornflakesterte
Dette var en morsom kake å bake – litt nytt av ingredienser her for å bake en glutenfri cornflakesterte ala God morgen Wenche.
Dette trenger du:
- 4 eggehviter
- 1 ts sitronsaft
- 2 dl rårørsukker (kan reduseres)
- 1,5 dl kokosmasse
- 1/2 ts bakepulver
- 1 pose (6 dl) Cornflakes fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 kakeformer str 24 cm (og har du ikke to så steker du bare i to omganger)
Til fyll trenger du:
- 3-6 dl kremfløte (erstattes gjerne med laktosefri) mengden krem avhenger av hvor kremete du ønsker kaken
- 1/2 ts vaniljesukker
- Finrevet mørk sjokolade
- Friske bær (pasjonsfrukt, bringebær, blåbær eller det du synes frister mest)
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader varmluft
- Stivpisk eggehvitene
- Tilsett sitron og sukker, og pisk til en stiv/ seig marengs
- Vend så forsiktig inn knuste cornflakes, kokos og bakepulver i marengsen.
- Kle hver kakeform med et bakepapir og fordel marengsen i begge to
- Settes i varm ovn og stekes i 20-25 min.
- Ta bunnene ut av kakeformene og avkjøl på rist
- Legg så halvparten av fyllet på den ene bunnen, strø litt sjokolade og bær før du legg den andre bunnen oppå og fordel resten av fyllet på den
- Strø revet sjokolade over og friske bær
Riktig god fornøyelse! Og tusen takk til God Morgen Norge, Wenche som deler så mange gode oppskrifter som også er glutenfrie – lykke! <3