07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Bringebærkrem på knekkebrødbunn
Denne vil du overraske mange med – frisk og god, og snev av litt sunt ved at du bruker Knekkebrødmiksen som bunn.
Dette trenger du:
- 250 g Knekkebrød miks
- 4 eggehviter
- 150 g rårørsukker
Dette trenger du til Bringebærkrem:
- 300 g friske bringebær – du kan også bruke frosne
- 75 g rårørsukker
- 1/2 vanilje vaniljestang, kun frøene
- 5 dl kremfløte
- 5 gelatinplater
- Friske bær til pynt
Dette gjør du:
- Piske eggehvitene til de begynner å skumme og tilsett sukker litt etter litt under kontinuerlig pisking. Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du har tykk, hvit marengs.
- Vend så inn Knekkebrød miksen og hell massen i form kledd med bakepapir. Jeg brukte 26 cm springform.
- Stek bunnen på 180 grader i ca 35 min til bunnen har fått en gyllen farge.
- Avkjøl og løft så bunnen på det fatet den skal serveres på. Kle så kakeringen innvending med bakepapir eller plast og sett den tilbake rundt bunnen.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min mens du blander bringebær, sukker og vanilje og varmer opp under omrøring til bærene er knust til en grøt.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene.
- Hell blandingen over i en bolle og la stå til avkjøling.
- Pisk fløten til krem og bland ca 1/3 av kremen sammen med den avkjølte bærblandingen.
- Vend så inn resten av kremen og hell denne over bunnen.
- La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg – gjerne over natten, men minimum 4 timer.
- Ta av kakeringen og bakepapir/ plast og pynt kaken med friske bær etter smak og årstid. Pynt gjerne med noen spiselige blomster også.
God fornøyelse! Denne ble jeg inspirert til på bama.no sin side.