07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Bringebær bollekake
Bolle miksen kan du lage veldig mye godt av – og denne smaker helt fantastisk på en deilig, varm sommerdag hvor du vil servere noe nybakt med smak av sommer.
Dette trenger du:
- 1 pose Bollemiks
- 2 dl melk (laktosefri fungerer også)
- 143 gram kesam (alternativt laktosefri kesam, soya yoghurt)
- 1 pk gjær
- 20 gram smør
- 1 pk tine vaniljekrem (eller du lager din egen)
- Bringebær syltetøy
- Friske bringebær
- OM du ønsker litt søtere deig kan du tilsette mer sukker og litt ekstra kardemomme
- 1 kakeform ca 22 cm
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. Pass på at du tilsetter alle våte ingredienser lunkne. Tar du kesam rett fra kjøleskapet vil du oppleve at deigen ikke hever og at kaken blir hard.
- Bland deigen godt i kjøkkenmaskin og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min. Smør formen før du legger deigen i, alternativt bruk et bakeark.
- Bruk en silikonmatte hvor du tar ca 1/3 av deigen og kjevler ut til en rund leiv som du legger i bunnen av kakeformen.
- Smør så et lag med vaniljekrem.
- Resten av deigen kjevler du ut til en rektangulær leiv som du så smører med et lag bringebærsyltetøy og så vaniljekrem. Rull leiven sammen og kutt så opp i passende biter, ca 4 cm. Start i midten med å sette bitene på plass – det gjør ingenting om det er litt luft imellom og på sidene da de vil heve ytterligere.
- Sett til heving ca 30 min. Før du setter inn i ovnen pensler du med egg og til slutt setter du et bringebær i hver rull.
- Stekes på midterste rille, over- og undervarme, 200 grader i ca 30 minutter. Legg et bakepapir på toppen av kaken dersom du synes den blir godt stekt før steketiden er omme.
- Avkjøles på rist før du pynter med melisglasur, friske bringebær og gjerne litt sitronmelisse.
Da er det bare å glede seg – riktig god fornøyelse!