25/09/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Bokhvetegrøt med plommer
Nå som Det Glutenfrie Verksted har introdusert Bokhveteflak i "rent mel i posen serien" deler jeg denne oppskriften på en alternativ havregrøt hvor jeg har byttet ut havregryn med bokhveteflak.
En liten tvist og forandring på den vanlige grøten, og ved å tilstte noen plommer i så blir jo dette en helt ny nytelse - som både metter og varer :)
Dette trenger du til 2 porsjoner:
- 2 dl Bokhveteflak fra Det Glutenfrie Verksted
- 4 dl melk (plantebasert om du vil)
- Litt vann om du synes den blir for tykk
- 1/2 ts salt
- 2 plommer, uten sten og delt i biter som du har i selve grøten
- 2 plommer som du deler opp til topping
- 50 gram valnøtter
- Litt honning
Dette gjør du:
- Varm opp melken, forsiktig
- Dryss i bohveteflak, litt salt og plommebiter
- Kok opp på middels varme mens du rører forsiktig, til du får en passe grøtete konsistens
- Spe gjerne ut med litt vann om du synes grøten blir for tykk.
- Del opp plommer og fordel dette over grøten sammen med valnøtter og en liten tvist med honning om du vil.