11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Bokhvete Blinis
Snakk om snadderforrett! Perfekt både til høytidelige feiringer, og til en helt vanlig dag ;)
Dette trenger du:
- 150 g Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
- 3 dl skummet kulturmelk/ kefir/ soyayoghurt
- 2 egg
- 60 gram smeltet smør
- 1 ts sukker
- ½ ts natron
- 1 klype salt
- Litt olje eller smør til steking
Dette gjør du:
- Pisk eggehvitene på middels hastighet til det dannes stive topper.
- Pisk så melk, eggeplommer, smør, mel, sukker og salt sammen til en jevn røre i en egen bakebolle.
- Bland de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røra.
- Smelt litt smør i stekepanna, middels varme og legg så deigen på panna med en spiseskje.
- Når blinisene begynner å boble på overflaten kan de snus og stekes videre til de er gyldne og brune på begge sider.
- Avkjøles underveis på rist.
- Server avkjølte blinis med en skje rømme/ creme fraiche, en teskje lodderøgn, hakket rødløk/ vårløkringer.
TIPS! Om du får for mange blinis kan disse fint fryses ned og taes opp neste gang det frister med en digg forrett :)
Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi og hos allergikost.no