07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Blåbærkremkake
En frisk og smart kake uten for mye sukker, men med masse gode smaker. Har du kanskje litt bær i fryseren du kan bruke? Her har jeg brukt blåbær, men jeg vet den også smaker godt med bringebær og den finner du oppskriften på her.
Dette trenger du:
- 150 g Knekkebrødmiks
- 2 eggehviter
- 75 g rårørsukker
Til blåbærkrem trenger du:
- 3 dl blåbær – jeg hadde ca 2 dl frosne og resten ferske
- 45 g rårørsukker
- 1/2 vanilje vaniljestang, kun frøene
- 3 dl kremfløte
- 3 gelatinplater
- Friske bær til pynt
Dette gjør du:
- Piske eggehvitene til de begynner å skumme, og tilsett sukker litt etter litt under kontinuerlig pisking.
- Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du har tykk, hvit marengs.
- Vend så inn Knekkebrød miksen og hell massen i form kledd med bakepapir. Jeg brukte 22 cm springform.
- Stek bunnen på 180 grader i ca 35 min til bunnen har fått en gyllen farge.
- Avkjøl og løft så bunnen på det fatet den skal serveres på. Ta av bakepapiret
- Kle så kakeringen innvending med bakepapir eller plast og sett den tilbake rundt bunnen.
- Mens kakebunnen avkjøles lager du kremen:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min
- Bland bringebær, sukker og vanilje og varm opp under omrøring til bærene er knust til en grøt.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene.
- Hell blandingen over i en bolle og la stå til avkjøling.
- Pisk fløten til krem og bland ca 1/3 av kremen sammen med den avkjølte bærblandingen.
- Vend så inn resten av kremen og hell denne over bunnen.
- La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg – gjerne over natten, men minimum 4 timer.
Ta av kakeringen, bakepapir/ plast og pynt kaken med friske bær. God fornøyelse! <3