07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Bananbrød uten tilsatt sukker
Brune bananer er det ingen hjemme hos meg som sloss om å spise, så dermed gjelder det å finne andre gode løsninger på å bruke opp de som ikke blir spist av seg selv. Ina som driver Mat på bordet har inspirert meg til denne varianten av hennes oppskrift på Sunn Banankake – og jeg måtte jo lage den glutenfri, så klart!
Dette trenger du:
- 3-4 modne bananer (ca 400 gram)
- 150 ml melk
- 1 egg
- 50 ml rapsolje
- 50 ml honning (jeg droppet det)
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts havsalt
- 200 gram Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram Müsli miks med chia fra Det Glutenfrie Verksted/ eller glutenfrie havregryn
- (alternativt bytter du ut mengden mel med det du har av glutenfritt alternativ, jeg har feks tidligere benyttet Pannekakemiksen)
- 2 ts bakepulver
Til pynt (om du vil):
- 1 banan
- kokosmasse
- chiafrø
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 grader
- Mos bananene godt, bruk gjerne en stavmikser.
- Ha bananer, melk, egg, rapsolje, (honning), vaniljesukker og salt i en bakebolle og bland godt.
- Bland bakepulver med glutenfritt mel og rør inn i bananblandingen.
- Hell deigen i en brødform kledd med bakekepapir.
- Skjær en banan i tre på langs. Et lurt tips her er å gjøre dette med skallet på. Skrell så bananskivene og legg på toppen av kaken. Strø så chiafrø og kokosmasse på toppen.
- Stekes på 180 grader i 40-50 min.
- Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt.
- Ta kaken ut av brødformen og la avkjøles på rist.
Nytes! Og nesten så sunn at den kan taes med i matpakken dagen derpå om det er noe igjen. God fornøyelse! :)