01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
3 brød i slengen
Enkelte ganger kan det være lurt å planlegge – eller egentlig er det vel det som gjelder for det meste av tiden, det å planlegge? Jeg baker ofte flere brød om gangen for å spare tid, gjøre det enkelt, samt sikre at det til en hver tid er brød tilgjengelig siden det jo går noen mengder i løpet av en uke når flere i familien må spise glutenfritt. Her har du en oppskrift og fremgangsmåte om du går for «storhusholdnings varianten».
Dette trenger du:
- 3 poser Brød miks a 400 gram fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 poser tørrgjær eller 1 pk fersk gjær
- 1 liter skummet kultur melk
- 5 dl vann
- 2 dl rapsolje
- 3 ss fiberhusk
- 2 ts honning
- 3 ss Surdeigspulver fra det Glutenfrie Verksted (ikke nødvendig men hjelper på holdbarhet og konsistens på ferdig bakst)
- 1 ts salt
- 250 gram diverse frø som solsikke, sesam, gresskar og linfrø og litt havregryn om du vil.
- 3 stk brødformer 1 liters.
Dette gjør du:
- Varm opp væske (skummet kultur og vann) til 40 grader (fingerlunkent) og rør inn honning og fiberhusk.
- La stå og svelle 5-10 min mens du finner frem og måler opp øvrige ingredienser.
- Hell brød miksene i kjøkkenmaskinen sammen med tørrgjær, frø, surdeigspulver og olje. Bruker du fersk gjær rører du den først ut i den lunkne væsken.
- Bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen, 5-10 min.
- I mellomtiden finner du frem 3 stk 1 liters brødformer og smører disse eller kler de med bakepapir.
- Fordel deigen i formene og sett så brødene til heving et lunt sted i ca 30 min. Deigen skal være ganske løs så bruk en bakespatel eller slikkepott til å fordele deigen i formene med.
- Ovnen settes på 200 grader og brødene stekes på nederste rille.
- Steketid ca 45-50 min.
Brødene avkjøles på rist, skjæres så opp i skiver og puttes i fryseren. Kanskje lurt å holde av det ene brødet slik at muligheten for ferskt brød varer ut dagen. God fornøyelse!