Västerbotten pai

Västerbotten pai

Å bli invitert på lunsj er litt hverdagslykke, og hvertfall når vertinnen byr på hjemmelaget pai laget med Pai bunn miksen min :)

En helt ny variant var det også som helt klart er verdt å dele med dere.

Pai smaker også både til lunsj og middag. 

Dette trenger du til paibunnen:

  • 1 pk Paibunn miks (1 pose a 200g)
  • 1 egg
  • 80g smør mykt
  • 4-6 ss vann

Dette trenger du til fyllet:

  • 3 egg
  • 2 dl creme fraiche/ eller melkefritt alternativ
  • 2 ts havsalt
  • 1 ts kvernet svart pepper
  • 150 gram revet Västerbotten ost (kan erstattes med parmesan man da blir smaken litt strammere)

Til pynt:

  • 1 liten rødløk
  • 75 gram løyrom
  • 1,5 dl creme fraiche
  • Dill om du har 

Dette gjør du:

  • Miks sammen paibunn og sett i kjøleskap i ca 30 min. (følg fremgangsmåten på produktet)
  • Finn frem silikonmatte/ bakematte og et bakeark. Legg paibunnen på silikonmatta og legg bakearket over. Klem litt ned før du bruker kjevle til å kjevle ut.
  • Legg deigen over en paiform og dekk opp på kantene. Bruk en gaffel til å prikke før du setter til steking. 
  • Mens du venter på at pai-bunnen skal bli ferdig, blander du egg, creme fraiche/ laktosefri melk og krydder i en bolle. 
  • Bland inn revet ost og fordel det hele over den forstekte paibunnen. 
  • Stekes midt i ovnen i ca 15-20 min. Følg med på tiden. Når massen ser stiv ut er den ferdig. 
  • Avkjøles på rist. 
  • Skrell rødløk og finhakk. 
  • Del opp i porsjonstørrelsen og legg en skje creme fraiche, løyrom og rødløk på hver og pynt eventuelt med litt dill eller annet grønt. 
  • Serveres med en frisk, grønn salat.

God fornøyelse! :)