Påskescones med lemon curd

Påskescones med lemon curd

Nå nærmer det seg påske og hva er vel bedre enn lange, solfylte dager hvor enkel, god hjemmebakst er en del av kosen? Disse sconesene fikk jeg inspirasjon til av Bollefrua – og jeg forsøkte meg på en glutenfri, herlig variant.

Dette trenger du:

  • 1 pose Rundstykker uten gjær miks
  • bittelitt salt
  • bittelitt sukker
  • 2 dl melk
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts vanilje ekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
  • 100 gram kaldt meierismør i terninger

Dette gjør du:

Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle, tilsett smør i terninger, melk og sitronsaft og bland godt. Deigen skal bli kompakt slik at du enkelt kan lage 9 scones som du former enkelt med hendene. Legges på en bakeplate kledd med bakepapir. Stekes på 225 grader, over- og under varme, i 10-15 min. Avkjøles på rist for de nytes med denne herlige, litt søte, lemon curden som du får oppskriften til her:

  • 1 økologisk sitron, skallet og saften
  • 3 eggeplommer
  • 100 gram sukker
  • 45 gram kaldt, usaltet smør

Slik lager du lemon curd:

Ha eggeplommene i en kjele og pisk godt sammen før du tilsetter sukker, sitronsaft og sitronskall, bland godt og kok opp under svak varme. La blandingen koke forsiktig mens du rører til det tykner. Konsistensen skal være som vaniljekrem. Ta gryten av varmen og tilsett smøret litt og litt mens du rører det inn. Avkjøles og settes kaldt i en tett boks.

Riktig god fornøyelse og riktig god påske!