Lavfoodmap pai

Lavfoodmap pai

Denne har jeg lånt av Julianne Lyngstad, Godt for magen, og er verdt å teste ut også for deg som går på LavFODMAP.

Dette trenger du:

  • 1 pk Paibunn miks (1 pose a 200g)
  • 1 egg
  • 80g smør mykt
  • 4-6 ss vann
  • 100 g bacon
  • 100 g brokkoli
  • 3 dl laktosefri melk
  • 3 egg
  • 1 ts tørket oregano
  • salt og pepper
  • 1 dl revet hvitost
  • 1 paiform 30 cm

Dette gjør du:

  • Miks sammen paibunn og sett i kjøleskap i ca 30 min.
  • I mens forbereder du fyllet.
  • Kutt brokkoli i små biter. Kok opp vann i en liten kjele og ha i brokkoli og la koke i et par minutter. Hell av vannet og sett brokkolibitene til side.
  • Sprøstek bacon i en stekepanne.
  • Legg paibunnen på et bakeark og klem den litt flat med bruk av hendene. Legg et bakeark på toppen og kjevle deigen jevnt tynn. Legg så underste bakeark med deigen i en paiform, og press paibunnen ut i en paiformen ved hjelp av fingrene. Stikk små hull i bunnen ved hjelp av en gaffel.
  • Forstek bunnen i 7 minutter på nederste rille i ovnen.
  • Mens du venter på at pai-bunnen skal bli ferdig, blander du egg, laktosefri melk og krydder i en bolle.
  • Ta bunnen ut av ovnen og fordel brokkoli og bacon før du heller over blandingen med egg og melk.
  • Strø over revet hvitost til slutt.
  • Stek paien på nederste rille i 30 minutter, eller til paien har fått en gyllen farge.
  • Server gjerne med en frisk salat.

Nammmm sier nå bare jeg 

Følg bloggen til Julianne Lyngstad for flere lavFODMAP- tips og oppskrifter – trykk her.