Hvitløksbaguetter

Hvitløksbaguetter

Hvem lar seg ikke friste av glutenfrie hvitløksbaguetter? De beste baker du enkelt selv, bare følg denne oppskriften;

Dette trenger du:

  • 1 pose Focacciamiks
  • 1 pk tørrgjær event 1/2 pk fersk gjær
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 150 gram Kesam (tilsvarer ca 1/2 boks)
  • 20 gram smeltet smør
  • Hvitløksmør – se egen oppskrift under 
  • Litt ekstra glutenfritt mel
  • litt olje til pensling
  • baguetteform (ikke nødvendig)

Dette trenger du til å lage hvitløksmør:

  • ca 150 gram smør
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Friske urter (basilikum, oregano, timian) 
  • Kjør alt sammen med en stavmikser til det er godt blandet. 

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen og bland godt.
  • La deigen heve i bakebollen min 30 min før du legger den på en silikonmatte/ bakematte eller direkte på kjøkkenbenken.
  • Strø litt mel på før du tar deigen ut av bakebollen. Bruk gjerne en slikkepott/ deigskrape for å få med deg hele deigen.
  • Del deigen i tre like deler
  • Form hver del og trill ut til baguetter
  • Legg baguettene på et stekebrett eller baguetteform kledd med bakepapir.
  • Sett til heving i ca 30 min på et lunt sted. 
  • Sett stekeovnen på 215 grader.
  • Lag flere snitt i baguettene før du pensler med litt olje og setter til steking i ca 25 min. Følg med å tiden. 
  • La baguettene avkjøles lett før du deler opp ytterligere og smører/ dytter hvitløksmør i.

Smaker så godt! God fornøyelse! <3