Horn

Horn

En miks, flere muligheter – Focaccia miksen er inget unntak. 

Dette trenger du:

  • 1 pose Focaccia miks
  • 1 pose tørrgjær eller 1/2 fersk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 150 gram kesam (laktose fri eller soyayoghurt fungerer også om du må bake laktose eller melkefritt)
  • 20 gram smør
  • 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
  • Valmuefrø
  • Kjevle
  • Bakematte/silikonmatte

Dette gjør du:

  • Smelt smør, tilsett vann og kesam og sørg for at disse får samme temperatur; fingerlunkent.
  • Tilsett så bakemiksen og gjær og bland alt godt sammen i en kjøkkenmaskin, 5-10 min.
  • La deigen heve min 30 min i bakebollen.
  • Finn frem bakeark/ silikonmatte og legg deigen på denne, ha gjerne litt ekstra mel tilgjengelige om du synes deigen er for klissete. Jobb litt med deigen slik at den er fast nok til å kjevles ut.
  • Del så opp i ønsket antall og rull sammen som horn – start ytterst og rull inn og legg så på stekebrett kledd med bakeark.
  • Sett til heving igjen i ca 30 min.
  • Pensle med egg om du vil (eller vann) og strø valmuefrø før du setter i ovnen på 210 grader i ca 20-25 min. Følg med på steketiden da lengden vil variere avhengig av størrelsen på hornene.
  • Avkjøles på rist før du nyter saftige og smakfulle horn.

God fornøyelse!