Glutenfri julekake

Glutenfri julekake

«Alt er mulig» om du har en bolle-miks pose tilgjengelig. Denne gangen ble det Julekake – smaker jo himmelsk som den er eller så serverer du den tradisjonelt med smør og brunost. Kos blir det, garantert!

Dette trenger du:

  • 1 pose Bollemiks
  • 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk
  • 143 gram kesam
  • 2 dl melk
  • 20 gram smør
  • 2 ts kardemomme
  • 1 lite pakke rosiner (ca 43 gram)
  • Egg til pensling
  • 1 bakepapir
  • En liten springform

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen, og tilsett ekstra kardemomme og rosiner.
  • Bland godt og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min på et lunt sted.
  • Form deigen på en bakematte – og dette får du fint til uten noe ekstra mel. Skulle deigen være litt klissete bruker du litt jyttemel på hendene og former en stor bolle.
  • Legg deigen i en kledd springform og sett til ny heving, ca 30 min.
  • Pensle julekaken med sammenpisket egg før du setter til steking.
  • STEKETID: Sett stekeovnen på 200 grader, over- og under varme og stek på nederste rille i ca 25 min. Synes du toppen blir for brun så legger du et bakeark på toppen. Følg med på steketiden!

Avkjøles på rist før du skjærer opp i passende stykker og server som den er eller med det du liker best. God fornøyelse!