Glutenfri granola

Glutenfri granola

Hjemmelaget granola er vel noe av det smarteste du kan lage? Det sikrer en god start på dagen, i tillegg til at du selv kan bestemme andel sukker du vil tilsette for å gjøre den akkurat passe søt og smakfull uten at det nødvendigvis er sukker det er mest av i din løsning. Her er et forslag til ingredienser som du selvsagt fint kan endre på/ legge til om du ønsker å bruke for eksempel andre typer nøtter, tørket frukt og/ eller bær. 

Dette trenger du:

  • 250 gram Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted
  • 250 gram diverse nøtter/ frø som hasselnøtter, mandler, mandelflak, valnøtter, solsikkekjerner, sesamfrø (jeg hadde nøtter igjen fra jul som jeg brukte)
  • 2 ts havsalt
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør
  • 100 gram tørket bær/ frukt etter smak

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 140 grader.
  • Hakk alle nøtter grovt og bland med Müsli med Chia.
  • Ha eplejuice, smør og honning i en liten kjele og varm opp dette til alt er løst opp
  • Bland så det våte sammen med det tørre - blandes godt i en bakebolle
  • Dekke et stekebrett med bakepapir og hell blandingen godt utover
  • Stek i ca 50 min til blandingen har fått en fin og gylden farge, men pass på å røre og blande litt underveis slik at det blir tekst jevnt
  • Avkjøles før du tilsetter tørket frukt/ bær
  • Oppbevares i en tett glasskrukke eller boks. 

God fornøyelse! :)